Husk at give sølvfiskene DDT

Jeg er faldet over en lille bog, ”Hjemmets problemer”, der kan svare på alt fra afmagring og håndtering af uventede gæster til byggelån og overvejelser om det kan betale sig for en kvinde at arbejde udenfor hjemmet.  

Under hjemmets problemer hører også ferien og der er selvfølgelig en før-ferie-to-do-liste.

Klædeskabet er det ømme punkt står der. Alt tøj skal ud og rystes, skabet skal vaskes med sæbevand og salmiakspiritus før tøjet kan hænges ind igen i dragtposer.
Myrer, fluer og sølvfisk skal have en omgang DDT og i køkkenet skal alle madrester fjernes, kaffeposen skoldes og det mugne syltetøj koges op med konserveringsmiddel – fy for den … blev det spist, når de kom hjem igen?
Er man væk over fjorten dage stilles planterne på gulvet i hver deres underskål og våde tøjstrimler trækkes fra en vandbalje på bordet ned til hver urtepotte.


Og når kufferten skal pakkes: crepekjoler krøller ikke, charmeusetrusser skal ikke stryges og husk en let frakke, men ikke i mørkt stof  – det bliver så let støvet.    

Trusser fra Daells Varehus' forårskatalog 1943. Ca. 57 kr. i nutidspenge. Det er ikke galt for et par trousser i god facon. Og svaret på spørgsmålet om det kan betale sig for en kvinde at arbejde udenfor hjemmet: 
"Ikke ret mange kvinder kan i længden rent fysisk holde til at have både en stilling samt hjem og børn at passe, og skal man lønne en fremmed, er der så så meget tjent?" 

Vildt hvor mange størrelser, begreber og muligheder, der er udeladt i det regnestykke … 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar